• Lorem ipsum

ATEX RFID Scanners

Geen producten gevonden...
ATEX RFID Scanners

Een ATEX barcode scanner gebruik je in omgevingen waar een mogelijk explosieve atmosfeer kan ontstaan. Onze ATEX barcode scanners en ATEX RFID scanners zijn in verschillende prijsklassen beschikbaar, maar belangrijker dan de prijs zijn is functionaliteit en eigenschappen van een dergelijke robuuste barcode scanners. Om te weten welk model robuuste barcode scanner je nodig hebt tijdens je werk in een ATEX zone, is het van groot belang om te weten in welke ATEX zone de werkzaamheden en het explosiegevaar vallen.

 

Welke ATEX zone?

Het eerste onderscheid wat je moet maken is tussen een gas of stof omgeving. Bij gas omgevingen heb je een ATEX barcode scanner nodig voor zone 0, 1 of 2. Bij stof gebieden betreffen dit de zones 20, 21 of 22.

Wanneer is welke zone van toepassing?  In het geval dat een mogelijk explosieve atmosfeer voortdurend of gedurende lange perioden aanwezig is (meer dan 10% van de bedrijfsduur of de duur van de activiteit), dan betreft dit een zone 0 of 20. Indien de kans op aanwezigheid van een mogelijk explosieve atmosfeer onder normaal bedrijf groot is (tussen de 0,1 en 10% van de bedrijfsduur of de duur van de activiteit), dan betreft het een zone 1 of 21. Indien de kans op een mogelijk explosieve atmosfeer gering is en slechts gedurende korte tijd (minder dan 0,1% van de bedrijfsduur of duur van de activiteit), dan valt dit gebied in zone 2 of 22.

Ga dus goed na voor welke zone de barcode scanner geschikt moet zijn voordat u een bestelling plaatst.

 

Verschillende ATEX barcode scanners en ATEX RFID scanners

Wij hebben diverse ATEX gecertificeerde rugged barcode scanners in ons assortiment. Wij leveren onder andere barcode scanners en RFID scanners van Bartec, Ecom en i.safe-mobile.

Voor deze stevige barcode scanners kunnen wij natuurlijk ook diverse accessoires leveren om het gebruik nog eenvoudiger te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een draagtas om uw barcode scanners te beschermen tijdens uw werkzaamheden.

 

Contact opnemen?

Heb je behoefte aan meer informatie over de ATEX scanners? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar via +31 (0) 115 648 506, via de chatfunctie rechtsonder in uw scherm of via ons contactformulier. Wij proberen al je vragen over de ATEX barcode scanners zo spoedig mogelijk te beantwoorden.