• Lorem ipsum

GUARD LONE WORKER BESCHERMING

Niet elk werk kan in teamverband worden gedaan. Wanneer iemand alleen werkt, kan dat tot gevaarlijke situaties leiden. Guard is een mobiele veiligheidsoplossing voor lone workers die zich in gevaarlijke situaties kunnen bevinden. Op het land en offshore. Via GPS of met behulp van Bluetooth bakens.

Overal en altijd hulp

In geval van alarm neemt de Guard app onmiddellijk de juiste actie door een aangewezen persoon of afdeling te informeren. De juiste persoon ontvangt aanvullende informatie over het type alarm en de laatst bekende locatie van de hulpbehoevende persoon. Guard kan volledig aan uw persoonlijke voorkeuren worden aangepast. Integratie met externe alarmcentrales is daarbij ook mogelijk.

is520-guard

Voor sociaal en fysiek bedreigende situaties
Gevaar komt in vele vormen. Of het nu gaat om een lastige klus of een ongelegen bezoek. Guard verhoogt uw veiligheid in zowel sociaal als fysiek onveilige situaties!

Altijd een nauwkeurige locatie
Bij een alarm kan het Google maps adres worden aangevuld met een beacon adres dat de laatst gepasseerde binnenlocatie geeft.

Speciaal op maat voor uw organisatie
De Guard oplossing kan op maat gemaakt worden voor uw organisatie. Zo is Guard niet alleen geschikt voor landoperaties, maar ook voor uw offshore operatie.

Man-down technologie
Guard beschikt over geavanceerde man-down technologie, die zelfstandig calamiteiten kan detecteren (man-down) en vervolgens automatisch alarm kan slaan.

 

Timer
De timer maakt het mogelijk alarm te slaan wanneer een werknemer langer werkt dan verwacht. De timer werkt zowel op de mobiele telefoon als op de Guard server. Als de werknemer zich niet binnen de ingestelde tijd afmeldt, gaat het alarm af. Dit is ideaal wanneer er wordt gewerkt op plaatsen waar geen of slechte dekking is.

Man-down
Het niet meer bewegen of vallen van de werknemer wordt gedetecteerd door het uitlezen van de sensoren in de mobiele telefoon. De werknemer wordt geïnformeerd dat het alarm binnenkort zal afgaan door middel van trillingen en/of een akoestisch signaal. De man-down functie is handig wanneer gevaarlijke werkzaamheden buiten het zicht van collega's worden uitgevoerd.

Paniekknop
Met een druk op de knop kan een alarm worden geactiveerd. De werknemer kan worden gewaarschuwd dat het alarm gaat afgaan door middel van waarschuwingen en aftellingen. Er kan ook worden gekozen voor een stil alarm, zodat het alarm onopvallend afgaat.

 

Locatiebepaling
Guard biedt een nauwkeurige locatiebepaling op basis van GPS aangevuld met algoritmen die de nauwkeurigheid verder verhogen. In grote gebouwen kan dit onvoldoende zijn en kunnen aanvullend bakens worden geplaatst. Bij een alarm wordt het laatst doorgegeven bakenadres doorgegeven, zodat de medewerker ook in een gebouw sneller kan worden gevonden.

Intelligente alarmprocedure
In geval van alarm zorgt Guard ervoor dat het alarm altijd bij de juiste medewerker of instantie bekend is. Het is ook mogelijk om per tijdvenster een andere alarmvolgorde in te stellen. Guard geeft direct aanvullende informatie over het type alarm en de laatst bekende locatie. De alarmprocedure kan volledig worden aangepast aan uw eigen organisatie.

Hoge privacy & veiligheid
Guard waarborgt de privacy van medewerkers door alleen locatiegegevens te tonen wanneer er een alarm afgaat. De gegevens zijn sterk beveiligd door het gebruik van het Microsoft Azure platform met onder meer beveiligde SSL-verbindingen, hash-checks, certificate pinning en timestamps.

 

De voordelen van Guard

  • Snel en onopvallend alarm slaan
  • geen extra apparatuur nodig
  • hogere productiviteit door beperking dubbele inzet medewerkers
  • bijdrage aan goed werkgeverschap
guard-mb

 

Industriële sector

Heeft u medewerkers die alleen afdalen in kelders en putten om bijvoorbeeld een monster te nemen? Guard waarschuwt u als er iets misgaat in de kelder of put. Werken uw medewerkers buiten het zicht van collega's of buiten de reguliere werktijden om storingen op te lossen? Met Guard wordt in dit soort situaties de veiligheid van uw medewerkers vergroot door gebruik te maken van de Mandown functionaliteit. Daarnaast kunt u door de inzet van Guard in meer situaties dan voorheen alleen werken, wat een dubbele inzet van medewerkers scheelt.


Publieke sector

Zijn uw medewerkers onderweg naar een afgelegen locatie en raken ze onwel of bekneld? Met Guard is het mogelijk om direct met hen in contact te komen en hulp te bieden. Ook wanneer de mogelijkheid van sociale onveiligheid (zoals agressie) aanwezig kan zijn, biedt Guard de mogelijkheid van een snel en onopvallend alarm. Er wordt automatisch een spreek-luisterverbinding tot stand gebracht, zodat de gealarmeerde persoon onmiddellijk actie kan ondernemen.

 
 


Verhoog de veiligheid van uw medewerkers

 Guard is een mobiele veiligheidsoplossing voor medewerkers die alleen werken en in gevaarlijke situaties terecht kunnen komen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.